ZigZag: Bemenekültünk a zápor elől

Értékelte: ZigZag

140 szállásértékelés
198 városban járt
3593 étteremértékelés
2532 hasznos szavazat
Ajánlom a helyet másoknak is!

Bemenekültünk a zápor elől

2016. októberben, a párjával járt itt
Értékelt: 2017. szeptember 14. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Soproni hétvégénk alkalmával az utolsó ebédünket a Jégveremben fogyasztottuk el, nem előre tervezetten, a sors alakította így. A temetőből jöttünk visszafelé a városba, de pont elkapott minket egy erős zápor, s útközben ezt a helyet láttuk meg az autóból.
Az egykori városi jégverem fölé emelt étterem, valamint az emeleten panzió is működik. Kellemes a belső udvar, de az eső miatt a benti részben ültünk le. A terem közepén található maga a jégverem, melyet egy kör alakú asztallal raktak körbe.
Az étlap meglehetősen hosszú, klasszikus felépítésű. A klasszikus magyar/-os ételek mellett néhány újító ötletet, átlagostól eltérő fogást is találtunk. A haspártiak húslevesét piros kislábasban tálalják tűzforrón, benne főtt marhahús, tépett tyúkhús, zöldség karikára vágva, cérnametélt. A marhahús kicsit rágós-inas volt (950 Ft), viszont hatalmas mennyiség, kis adag is van belőle. A normál étlap mellett van szezonális ajánlat is, én erről választottam roston csirkemellet tejszínes gesztenyemártással krokettel. A krokett mirelit. A húst egy kicsit túlszárították. Ilyen gesztenyés étellel még nem találkoztam másutt. Férjem levesben főtt marhahúst evett zöldségekkel és almás tormamártással. A főételek jellemzően 2500-4000 Ft között alakulnak.
A kiszolgálás elég lassú, vontatott, elég sokat kellett várni az ételekre, de összességében megérte, nem volt kiemelkedő, de nem csalódtunk, jóllaktunk.
Hétköznap a 2 fogásos ebédmenü 940 Ft.
Ennyire tetszett:
Ételek minősége:
Kiszolgálás: Átlagos
Hangulat: Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság: